fbpx

Consells per a una pell radiant: com una dieta equilibrada pot cuidar i protegir la teva pell

La nostra pell és un òrgan sorprenent, format per dues capes: l’epidermis i la dermis. Aquesta barrera protectora és l’òrgan més gran del nostre cos i també un reflex de la nostra salut general.

LA PELL, EL REFLEX DE LA NOSTRA SALUT

Aristòtil va afirmar que el cor és el centre de la intel·ligència i que el cervell serveix per a refredar la sang, destacant la connexió entre les nostres emocions i la nostra intel·ligència. En aquest sentit, el nostre cos actua com un indicador de com ens sentim i en quin estat ens trobem. La salut de la nostra pell és simptomàtica del nostre benestar general.

LA CONNEXIÓ ENTRE L’ALIMENTACIÓ I LA SALUT DE LA PELL

Una alimentació equilibrada exerceix un paper fonamental en el funcionament, la regeneració i la protecció de la nostra pell. No estem parlant de dietes estrictes, sinó d’adoptar pautes alimentàries que siguin beneficioses tant per a la teva pell com per a la teva salut en general.

VITAMINES ESSENCIALS PER A LA TEVA PELL

Aquestes són quatre vitamines que hauries de poder aportar-li a la teva pell, la qual agrairà nodrir-se d’aquestes, molt necessàries per a afavorir el seu bon estat:

Vitamina C. Aquesta vitamina és clau per a la producció de col·lagen, una proteïna essencial per a la salut dels nostres músculs, dents i ossos, a més de mantenir units els teixits connectius. Alguns aliments rics en vitamina C són les taronges, mandarines, maduixes, kiwis, pinyes, pebrots vermells, espinacs, patates i tomàquets.

Vitamina E. La vitamina E és un antioxidant que protegeix la pell dels radicals lliures, que poden afectar negativament el col·lagen i l’elastina, reduint l’elasticitat i fermesa de la pell. Algunes fonts de vitamina E inclouen olis vegetals, fruita seca, verdures, peix, fruites, com a ametlles, avellanes, bleda, espinacs, salmó, tomàquet, kiwi i alvocat.

Vitamina A. La vitamina A és essencial per al desenvolupament de cèl·lules madures que formen una barrera protectora en la pell, promou la producció de col·lagen, combat els efectes nocius dels raigs UV i prevé l’acne. Aliments rics en vitamina A inclouen pastanagues, carabassa, pebrots vermells i albercocs. També, es pot extreure retinol de la vitamina A, un ingredient cosmètic utilitzat per a reduir arrugues i la grandària dels porus, que es troba en cereals, llet i rovell d’ou.

Omega-3. Els aliments rics en omega-3, com el salmó, el verat, les anxoves, les sardines, nous i soia, contribueixen a mantenir la suavitat i la salut de la teva pell.

UN MENÚ PER A UNA PELL RADIANT

Hem preparat un menú que beneficiarà la teva pell i la teva salut en general. Bon appétit!

Entrant: Amanida d’espinacs i salmó fumat amb alvocat i ametlles.

Plat principal: Cuixes de pollastre al forn amb grillons de patates i herbes provençals.

Postres: Puré de mànec fresc amb nous picades.

Seguint aquests consells i mantenint una alimentació equilibrada, podràs cuidar i protegir la teva pell, mantenint-la radiant i saludable. La teva pell t’ho agrairà!

Otros Blog

Popularment, són conegudes com a «taques solars». Evidencien...