Cel·lulitis i flaccidesa

Cel·lulitis i flaccidesa

La cel·lulitis és una alteració que es produeix a les capes profundes de la pell i el greix superficial preferentment a la meitat inferior del cos. No hi ha una causa específica i a l’origen influeixen factors hormonals, genètics, racials alimentaris i ambientals.

Se sap que hi ha una alteració de la circulació de retorn i limfàtica que es tradueix en un problema estètic, donant lloc a uns bonys més o menys visibles depenent del grau d’afectació, anomenats col·loquialment «pell de taronja».

Tractar la cel·lulitis és tot un repte i cal fer-ne un manteniment ja que no existeix un tractament curatiu o definitiu.
Els millors resultats s’aconsegueixen amb la combinació de tractaments i el control dels factors agreujants.

Preguntes freqüents

  • Canvi d’hàbits: Evitar el sedentarisme, evitar peces ajustades i fer exercici físic moderat i de forma regular.
  • Nutrició i dietètica: Prevenir el sobrepès reduint el consum de sal, pastisseria industrial i embotits i augmentant el consum de verdures i fruites. Prevenir el restrenyiment i fer una ingesta hídrica adequada (beure aigua o infusions).
  • Carboxiteràpia: És una de les millors tècniques per combatre la cel·lulitis i la flacciditat. Consisteix en la introducció a nivell hipodèrmic (subcutani) de gas carbònic que produeix una vasodilatació immediata que cursa amb augment de calor a la zona i un augment de la pressió parcial de l’oxigen, fet que origina una major quantitat d’oxigen disponible per als teixits i la millora del component inflamatori que defineix la cel·lulitis.

La tècnica és molt senzilla: consisteix en la infiltració de CO2 mitjançant una agulla molt fina. Quan s’introdueix a nivell del greix subcutani, és a dir, per sota de la pell, produeix una millora de la circulació i crema el greix. Quan s’infiltra més superficialment estimula la producció de col·lagen i actua contra la flacciditat.

El gas difon ràpidament els teixits adjacents. No presenta efectes secundaris excepte un lleuger i fugaç dolor a la zona d’aplicació i un petit envermelliment de la zona que perdura uns minuts. També podem apreciar alguna petita equimosi al punt de punció que desapareixerà en pocs dies. Cada sessió dura aproximadament entre 15-30 minuts.

El nombre de sessions és variable i depèn de les característiques i necessitats concretes de cada pacient, però es consideren necessàries un mínim de 8-10 sessions que es faran un cop per setmana.

Un cop finalitzada la sessió, el pacient pot incorporar-se de manera immediata a les seves activitats de la vida diària, evitant el sol durant les següents 24-48 hores.

Tot i que depèn de cada pacient, normalment els resultats comencen a fer-se evidents a partir de la cinquena sessió

Parlem!

Deixa'ns saber les teves necessitats