Lentigo Solar: ¿Qué es? ¿Cómo tratarlo?

Popularment, són conegudes com a «taques solars». Evidencien que la pell envelleix i que el sol ha fet mossa en ella. No requereixen tractament mèdic, però poden eliminar-se per motius estètics en Dermaesthetics.

Lentigen solar

Bàsicament, la lentiginosis solar és l’aparició en la pell de petites màcules fosques, de color amarronat, fruit del pas del temps i l’exposició prolongada al sol. També són coneguts com a lentígens senils.

Causes

Quines no corri el pànic. En algunes ocasions, la susceptibilitat de l’ésser humà en apreciar-se taques en la pell, li portarà a tensionarse preguntant-se, “i si és símptoma d’una malaltia greu?”.

En primer lloc, cal consultar al dermatòleg, qui ha de fer un diagnòstic diferencial amb el lentigen maligne i la queratosis actínica pigmentada, ambdues són lesions malignes que no poden deixar de diagnosticar-se. Una vegada descartada la malignitat es pot procedir, o no, al tractament estètic. Els léntigos solars solen començar a manifestar-se a partir dels 30 anys, especialment en persones que per motius lúdics o laborals s’han exposat excessivament a la radiació solar. Per aquest motiu, els léntigos solars tendeixen a actuar sobre pells de rostre més clar, presentant-se en les parts del cos humà que estan més en contacte amb el sol: cara, espatlles, mans o pit, per exemple.

Dermaesthetics duent a terme el tractament de léntigos solars.

Paral·lelament, la lentiginosis solar està estretament associada al fotoenvelliment, procés en el qual la pell va desgastant-se després del transcurs dels anys i se sol acompanyar de la formació d’arrugues (elastosis actínica).

La principal causa de lentiginosis solar és la hiperproducción de melanina. Així mateix, la variació del gruix en les capes de la pell, l’alteració de la circulació de la sang en la pell, la disminució de cèl·lules encarregades de sintetitzar l’elastina i el col·lagen o l’atròfia de la unió de les capes dèrmica i epidèrmica són altres causes possibles de la presència de lentigen solar.

Tractament

Es poden combatre, reduir i fins i tot eliminar completament els lentígens solars, mitjançant làser i llum premuda o cremes despigmentants. En alguns casos pot usar-se crioteràpia amb nitrogen líquid, encara que el resultat estètic sol ser pitjor.

Amb Dermaesthetics, adeu als léntigos solars: observa l’abans i el després

Des de Dermaesthetics, podem assessorar-te i orientar-te en el diagnòstic i tractament de la lentiginosis solar. Posa’t en contacte amb nosaltres, exposa els teus dubtes i et donarem resposta.

«Sempre he pres molt de sol i les taques en la cara m’acomplexaven bastant. El tractament en Dermaesthetics ha estat súper indolor. Davant qualsevol dubte, podíem cridar a la clínica o directament al doctor. Vam fer una segona visita per a veure com havia evolucionat la pell»

Pacient en Dermaesthetics

Després del tractament, Dermaesthetics avalua, comprova i realitza un seguiment del resultat. Ho aconsegueix a partir d’una segona visita clínica, en la qual s’observa com ha evolucionat la pell i com ha assimilat aquesta el tractament.

A més, durant el procés del tractament dels léntigos solars es realitzen diferents sessions en les quals es duen a terme «repassos», tants com siguin necessaris per a completar el citat procediment estètic.

Otros Blog