Reducció de mames

Reducció de mames

És una tècnica quirúrgica que com el seu nom indica s’utilitza per reduir la mida de les mames. Normalment les pacients la sol·liciten per millorar les molèsties produïdes per un pit gros més que per un motiu purament estètic.

La cirurgia es realitza sota anestèsia general i sol tenir una durada entre 2 i 3 hores. Posteriorment es fa un embenat que es mantindrà durant 48-72 hores.

Preguntes freqüents

Encara que no hi ha gaires tècniques, la majoria consisteixen a realitzar uns talls al voltant de l’aurèola per elevar i ressecar una falca de teixit mamari al pol inferior. Normalment requereix una nit d’ingrés hospitalari.

Els primers dies, la pacient pot notar sensació de cansament, molèsties o mal de mames i inflor a les mateixes. Amb un correcte tractament analgèsic aquests símptomes mitiguen adequadament.

Un cop retirat l’embenat es col·locarà una sustentació especial. Podrà tornar a la feina a les 2-3 setmanes, encara que és possible que encara noti molèsties durant 4-6 setmanes.

Tot i que els resultats quant a disminució de la mida són visibles des d’un primer moment, amb els mesos la mama anirà adquirint la seva forma definitiva.

És possible que els primers mesos noti canvis en la sensibilitat del mugró que solen desaparèixer amb el temps. Les tècniques de sutura emprades van encaminades a disminuir la visibilitat de les cicatrius. Amb una adequada cura de les mateixes, aquestes tendeixen a anar blanquejant-se i fent-se poc visibles.

Parlem!

Deixa'ns saber les teves necessitats