fbpx
Psoriasi

Psoriasi

La psoriasi és una malaltia inflamatòria crònica de la pell que produeix lesions escamoses gruixudes i inflamades, amb una àmplia variabilitat clínica i evolutiva. No és contagiosa, encara que sí que pot ser hereditària. Pot afectar qualsevol part de la pell del cos, sovint als colzes, genolls, cara, abdomen i esquena. No és estrany que produeixi afectació a les ungles o al cuir cabellut.

Per diagnosticar aquesta malaltia sol ser suficient fer una bona història clínica, i rarament cal recórrer a la biòpsia cutània. La psoriasi és una patologia d’evolució imprevisible, amb períodes lliures de malaltia i agreujaments d’aparició i durada molt variables. Fins al 80% dels pacients la pateixen durant tota la vida, sigui de forma intermitent o contínua.

El curs crònic i la dificultat del tractament definitiu de la malaltia fan que sigui important una bona relació mèdico-pacient per aconseguir una bona entesa. El tractament sempre ha de ser individualitzat, segons el patró de presentació i la gravetat dels símptomes, i sense oblidar les circumstàncies personals, socioeconòmiques, laborals, psicològiques i familiars de cada pacient.

Preguntes freqüents

Parlem!

Deixa'ns saber les teves necessitats