fbpx
Elevació de mames

Elevació de mames

Amb els anys, i després de diferents circumstàncies com l’embaràs, la lactància i la mateixa força de la gravetat, la mama tendeix a caure i perdre volum. La pell tendeix a perdre elasticitat de manera que també s’altera la forma de la mama.

La mastopèxia o elevació de les mames és un procediment quirúrgic que es realitza per tractar la caiguda i la pèrdua de volum de la mama. Es realitza sota anestèsia general, té una durada entre 2-3 hores. Generalment, es requereix una nit d’ingrés a la clínica.

Preguntes freqüents

Depenent del cas, les cicatrius es poden situar al voltant de l’aurèola, verticalment des de l’aurèola fins al solc submamari i fins i tot horitzontalment, per sota de la mama. S’elimina l’excés de pell i es col·loca l’aurèola a la nova posició. Si les mames estan molt buides caldrà col·locar una pròtesi mamària per tal de recuperar-ne el volum i la forma.

Després de la cirurgia la pacient notarà molèsties a la zona operada, ja que les mames estaran inflamades. Aquests símptomes es controlen amb la medicació i desapareixen al cap d’1-2 setmanes. Es pot notar la zona de l’arèola adormida, però generalment és temporal i tendeix a resoldre’s en uns mesos.

La pacient es pot incorporar a la feina a partir de la 2a setmana sempre que no impliqui realitzar esforços físics com aixecar pesos. A partir de les 4-6 setmanes ja es pot fer una vida normal.

Els resultats són molt satisfactoris en aquelles pacients que tenen unes expectatives realistes pel que fa a la intervenció. La mastopèxia sempre deixa cicatrius visibles que depenen sobretot de la mateixa cicatrització de la pacient. El cirurgià plàstic aplicarà les tècniques quirúrgiques adequades i us indicarà el tractament postoperatori òptim perquè aquestes cicatrius es vegin el menys possible. Així mateix, amb el pas del temps, les cicatrius són menys perceptibles.

Parlem!

Deixa'ns saber les teves necessitats